Menu Close

Nieuwe exposities, makersmiddag en duurzaam shoppen voor carnaval bij BOEL

‘Something old, something new, something made with love for you!’
Nieuwe exposities, makersmiddag en duurzaam shoppen voor carnaval bij BOEL bazaar

Bij BOEL bazaar op het Hinthamereinde vind je zo’n 70 winkeltjes onder één dak. Het assortiment is daardoor enorm divers. Denk aan handgemaakte cadeautjes, sieraden, delicatessen en woonaccessoires. “’s-Hertogenbosch barst van het creatieve talent. Lokale makers kunnen zich bij BOEL op laagdrempelige wijze laten zien. Middels een eigen shop-in-shop, een expositie of een presentatie op het podium. We willen creatief en duurzaam ondernemerschap stimuleren. Mede daarom vind je bij ons ook veel antiek, vintage en curiosa”, aldus initiatiefneemster Lonneke Voets. Mede-eigenaar Monique Bredeveld vult aan: “Klopt, maar er gebeurt nog veel meer bij BOEL bazaar. Je kan bij ons bijvoorbeeld ook gezellig koffie drinken, lekkere en betaalbaar lunchen, flexwerken, workshops volgen of organiseren en vergaderen. We zijn een winkel, broedplaats en ontmoetingsplek in één.”  

Kunstwissel
Elke maand biedt BOEL bazaar met de kunstwissel exposure aan lokale kunstenaars, designers en fotografen. In februari tonen Marion Janssen – Quaadvliet, Albert Zomers en de van oorsprong Poolse Anastasia hun werk bij de multi-creatieve hotspot. Marion Janssen – Quaadvliet is geen onbekende in de Bossche kunst scene. Haar schilderijen zijn onder meer te zien bij het Oeteldonks Gemintemuzejum. Deze maand presenteert ze tevens een selectie Bossche en Oeteldonkse werken bij BOEL bazaar. Er zijn ook kleine schilderijen, kaarten en emblemen van haar hand verkrijgbaar. Sinds zijn pensioen maakt Albert Zomers uit Berlicum duigenkunst van wijntonnen uit de kelder van zijn vakantiehuisje in Hongarije. Zijn belangstelling voor het boeddhisme (zenmeditatie) is terug te zien in zijn objecten. De Poolse Anastasia woont sinds enkele jaren in ‘s-Hertogenbosch en schildert al van jongs af aan. Voor haar expositie bij BOEL stelde ze een collectie kleurrijke schilderijen samen geïnspireerd op het Venetiaanse carnavalDe exposities van Marion, Albert en Anastasia zijn nog tot en met 7 maart 2020 te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van BOEL bazaar: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Lees meer over de exposities…

Marion Janssen Quaadvliet expo Boel bazaar
Marion Janssen – Quaadvliet is één van de exposanten bij BOEL bazaar

Makersmiddag: zaterdag 15 februari
Op zaterdag 15 februari van 12.00 tot 17.00 uur vindt er weer een makersmiddag plaats bij BOEL. Dit keer staat alles in het teken van carnaval. Tijdens deze middag leer je onder andere hoe je een carnavalsketting haakt, glas beschildert, sieraden maakt en een Oeteldonkse sjaal breit. Ook kun je een henna-tattoo laten zetten, emblemen op je kiel laten stikken en je eigen parfum op basis van essentiële olie maken. De Makersmiddag is geschikt voor jong en oud. Voor sommige workshops wordt een geringe vergoeding gevraagd. Lees meer over de Makersmiddag…

makersmiddag boel bazaar

Duurzaam shoppen voor carnaval
In de periode voorafgaand aan carnaval schieten de tijdelijke carnavalswinkels als paddenstoelen uit de grond. De kielen, jassen, sjaals en emblemen gaan als zoete broodjes over de toonbank. Ook bij BOEL bazaar vind je alles voor carnaval. “Massaproductie is echter niet aan ons besteed. Moeder aarde heeft het al zwaar genoeg. Ons assortiment bestaat hoofdzakelijk uit verantwoorde carnavalsartikelen, zoals tweedehands uniformjassen van onzejeskes.nl, handgemaakte accessoires en over-the-top vintage kleding voor het hele gezin. Origineel, betaalbaar en duurzaam”, zegt Voets.

Alles voor carnaval bij BOEL bazaar

 

BOEL bazaar is gevestigd op het Hinthamereinde 6 – 8 in ’s-Hertogenbosch. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.