Menu Close

Ontstaan

BOEL bazaar is een initiatief van Lonneke Voets en Monique Bredeveld. Ze kennen elkaar van de Bossche Kleding- en Speelgoedbank, die ze in 2013 met een klein clubje vrijwilligers hebben opgezet. Ze begonnen met niets, maar inmiddels is de kledingbank een (financieel) gezonde stichting met tientallen vrijwilligers, die vele kansarme gezinnen helpen. In 2017 legden ze allebei hun bestuursfuncties neer om zich o.a. op hun eigen bedrijven te kunnen richten. Maar het sociale bloed kruipt waar het niet gaan kan…

Na een zoektocht van bijna twee jaar naar een geschikte locatie en een verbouwing van 2 maanden, is, mede dankzij VOLOP, in de voormalige Aziatische supermarkt op de Hinthamereinde op 7 juni 2019 BOEL bazaar geopend.

Het doel van BOEL bazaar  is altijd geweest maatschappelijke impact creëren door creatief ondernemerschap te stimuleren. Het geeft veel rust en vrijheid als je je eigen broek op kunt houden. Bij BOEL bieden we creatief ondernemers, makers en kunstenaars de kans om met weinig financieel risico hun eigen bedrijf op te bouwen. Daarnaast ondersteunen we ze op het gebied van financiën, regelgeving, PR en marketing. Mensen verder helpen en verbinden door middel van creativiteit is wat ons bezielt.”

Door de beperkingen van de COVID maatregelen is helaas een gezonde exploitatie op een fysieke locatie op dit moment niet meer haalbaar. De locatie op het Hinthamereinde was al een tijdelijke locatie tot 1 maart 2021. En gaat BOEL bazaar zeer enthousiast door als virtuele community. En als lid van de ondernemersvereniging Hartje ‘s-Hertogenbosch volop betrokken bij alle mooie activiteiten in de stad. Op naar de Bossche zomer…..