Menu Close

Landelijk atelierweekend: kunst, design, ambacht en fotografie bij BOEL!

Tijdens de Nationale Kunstweek 2019 vindt op 16 en 17 november het Landelijk Atelierweekend plaats. Honderden beeldend kunstenaars, ateliers en collectieven in heel Nederland openen hun deuren voor het publiek, waardoor je een uniek kijkje achter de schermen krijgt bij het creëren van kunstwerken. Ook worden extra activiteiten georganiseerd zoals workshops, exposities en demonstraties. Zo ook bij BOEL!

Met de kunstwissel bieden we namelijk elke maand exposure aan 4 lokale (beeldend) kunstenaars en fotografen. Hun exposities zijn de gehele maand tijdens onze reguliere openingstijden gratis te bezoeken. Tijdens het Landelijk Atelierweekend zijn ze aanwezig om te vertellen over hun werk. In november zijn dit Moses Amuom (Afrikaanse schilderkunst en Keniaans houtsnijwerk), Ton Raaijmakers (schilderkunst geïnspireerd op Afrika), Gerda Geene-Artistiek Glas (gebrandschilderd glas-in-lood) en Bob Brunschot (fotografie en creaties van gerecycled hout). Daarnaast zijn ook de werken van Karen Broeren (abstracte landschapjes), Arno Stas (aquarellen en etsen), Danielle Bouman (originele illustraties en zeefdrukken) en Ingeborg Steenhorst (natuur- en landschapsfotografie) nog de hele maand te zien in The Green Room.

Op zaterdag 16 november van 12h tot 17h vindt tevens de 2e editie van de Makersmiddag plaats. MEET THE CREATIVES, laat je inspireren door hun verhalen & werkwijzen en volg mini-workshops.

Atelierroutes en open atelierdagen worden vaak lokaal georganiseerd, maar dit evenement is landelijk. Tijdens dit weekend zijn in heel Nederland honderden ateliers te bezoeken. Bijna alle disciplines zijn vertegenwoordigd: schilders, beeldhouwers, keramisten, glasblazers, installatie bouwers, fotografen, textiel kunstenaars en nog veel meer.

Kunstliefhebbers vinden op www.landelijkatelierweekend.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens het Landelijk Atelierweekend te bezoeken zijn, evenals meer informatie over de extra activiteiten die worden georganiseerd.

Dit evenement wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Stichting Kunstweek en het is inmiddels uitgegroeid tot het grootste atelierweekend van Nederland.

Heel graag tot 16 en 17 november tijdens het Landelijk Atelierweekend bij BOEL! De toegang is gratis.

Openingstijden: zaterdag 16 november 10h – 18h en zondag 17 november 12h – 17h op het Hinthamereinde 6-8 in ‘s-Hertogenbosch.