Menu Close

BOEL bazaar goes Africa in november!

De gehele maand november staat geheel in het teken van Afrika bij BOEL. Met kunst, curiosa, ambacht, cultuur, literatuur, fairtrade, muziek, lezingen, eten en drinken.

KUNST:

Elke maand bieden we exposure aan 4 lokale kunstenaars, designers en fotografen. In november – tijdens de Afrika-maand – zijn dat:

Daarnaast zijn er ook werken van Daniëlle Bouman (illustraties en zeefdrukken ‘Biodiversiteit’), Arno Stas (etsen en aquarellen), Karen Broeren (abstracte landschapjes met expoxy) en Ingeborg Steenhorst (natuur- en landschapsfotografie) te bezichtigen in The Green Room bij BOEL. 

Op zaterdag 16 en zondag 17 november – tijdens het Landelijke Atelierweekend – zijn de makers aanwezig om te vertellen over hun werk.

De exposities zijn de gehele maand november gratis te bezoeken:

Ma: gesloten
Di t/m za: 10h – 18h
Zo: 12h – 17h

AMBACHT & FAIRTRADE:

Voor de Afrika-maand hebben we een speciale hoek ingericht met eerlijke, handgemaakte kado-artikelen, sieraden en accessoires van o.a.:

 • Irmade: Irma en Frans hebben een geadopteerde zoon uit Nigeria en sindsdien is Irma verslingerd aan de prachtige Afrikaanse kleuren en stoffen. Ze maakt er de mooiste (woon)accessoires van zoals dekbedovertrekken, vlaggenlijnen (van wel 12 meter lang!), een heuse wigwam, keukenschorten, pannenlappen en opbergers voor plastic zakken. Oh, zo duurzaam!
 • Liedje Design: Lidewij laat zich in haar creaties ook inspireren door Afrika. Zo maakt ze giraffen van vintage dekens en tassen en mini-vlaggenlijntjes van Afrikaanse stoffen.
 • Hetty zet zich al geruime tijd zich in voor Love Nature Child & Youth Foundation in Oeganda. Deze stichting zet scholen op en leert kinderen hoe ze zelf mee kunnen bouwen aan een betere toekomst en de planeet en tegelijkertijd leren wat ze helpt om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Alle producten die Hetty bij BOEL verkoopt, kocht ze zelf in bij lokale makers tijdens haar verblijf in Oeganda. De opbrengst komt geheel ten goede aan de stichting.  Op zondagmiddag 30 november geeft Hetty samen met Maarten (die ook vrijwilliger was in Oeganda) een lezing ‘Van bezinning tot bezieling in Oeganda’. Meer hierover volgt z.s.m.
 • Moses is geboren in Kenia en kwam via een geliefde terecht in Nederland. Naast een getalenteerd kunstenaar (hij exposeert een uitgebreide collectie Oost-Afrikaanse olieverfschilderijen bij BOEL),  verkoopt hij authentiek Keniaans houtsnijwerk en sieraden tijdens de Afrika-maand.
 • Bo van Producentenreizen Kenia begeleidt reizen naar Kenia voor iedereen die interesse heeft in eerlijke handel. Op deze manier biedt ze de mogelijkheid om de makers van fairtrade artikelen te ontmoeten & hun vakmanschap te aanschouwen.  Tijdens de Afrika-maand verkoopt ze o.a. eerlijk geproduceerde hibiscus thee, zuivere cacao boter, black soap en voor mannen hair & beard wax. Op zondag 16 november van 16h – 18h geeft Bo tekst en uitleg over haar grote passie en de fairtrade-reizen. Meer hierover volgt z.s.m.

ETEN & DRINKEN

Op zaterdag 23 november van 15h – 17h organiseren we, in samenwerking met Moon’s T, een authentieke Marokkaanse high tea bij BOEL.

Met onbeperkt thee en verschillende hartige en zoete hapjes, zoals:

 • gevulde dadels
 • baklava
 • munt-yoghurtdip
 • courgette-pannenkoekjes
 • rozenrijst
 • briouats
 • koekjes
 • msemmen met honing
 • notencake
 • couscoussalade
 • vijgensoep

De inhoud van de T’s wisselt regelmatig en wat je niet op krijgt neem je gewoon mee naar huis!

Dit alles voor slechts € 19,50 p.p. all in. En dan ben je zeker 2 uur onder de pannen.

Het aantal plekken is beperkt, dus reserveer zeker vóór 16 november! Reserveren kan alleen online.

BOEK NU

 

NB! Volg ons op Facebook en Instagram voor updates over Afrikaanse activiteiten bij BOEL. En meld je aan voor de Weekly, zodat je zeker niets mist.