Er gebeurt een boel bij BOEL Bazaar. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om er zeker van te zijn dat je niks mist!

Lees ons privacybeleid.

OPENINGSTIJDEN: MA GESLOTEN | DI T/M ZA 10H – 18H | ZO 12H – 17H
Contact 06 515 234 05
VOLG ONS

KUNSTWISSEL

Wil je werk maken van jouw kunst? Meld je dan aan voor de kunstwissel! Ambitieuze makers kunnen voor € 25,- excl. BTW een maand lang exposeren bij BOEL. Daarnaast vragen we een borgsom van € 25,-  (krijg je terug als de expositie eindigt) en een bescheiden commissie van 25% van elk verkocht werk. De kunstexpo bij BOEL wisselt elke maand. Zo houden we de boel levendig en kunnen we zoveel mogelijk upcoming talent een podium en etalage bieden. 

Meedoen? Check de voorwaarden verderop!

In NOVEMBER ’19 exposeren de volgende lokale kunstenaars en fotografen bij BOEL:

Bob van Brunschot

Fotografie, foosters & creaties van gerecycled hout

Bob van Brunschot
Fotografie (foosters) & creaties van gerecycled hout

“Ik ben een autodidactisch creatieveling met een voorkeur voor fotografie (maken en verzamelen). In mijn fotowerk ben ik vooral geïnteresseerd in de zogenaamde randverschijnselen: mensen en plekken die enigszins afwijken.

De laatste tijd ben ik vooral bezig met de relatie mens & natuur en dan vooral de impact van de mens op de natuur. Hiervoor maak ik op diverse plekken in binnen- en buitenland foto’s, die ik bij een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht probeer te krijgen. Omdat ik wil bijdragen aan meer inzicht en bewustwording over dit onderwerp.

Naast mijn eigen werk verzamel ik amateurfoto- en diamateriaal uit de periode 1950/1980. De pareltjes gebruik ik voor mijn ‘foosters’ (fotoposters).

Verder maak ik ook ‘bewust’ allerlei gebruiksvoorwerpen en kunst van oud hout. In eerste instantie bij gebrek aan geld om materiaal te kopen, maar ook vanwege de behoefte aan hergebruik en een kleine ecologische voetafdruk.”

Bob van Brunschot expositie Boel bazaar den bosch

Gerda Geene, Artistiek Glas

Gebrandschilderd glas en glas in lood

Gerda Geene
Gebrandschilderd glas en glas in lood

“Mijn passie is glas in lood en brandschilderen. Het mooie van werken met glas is de extra dimensie die het licht eraan toevoegt. Op het moment dat je een schildering maakt weet je nog niet wat het eindresultaat wordt. Pas als je het na het branden (in een glasoven) in het zonlicht houdt, zie je het effect. De kleuren en structuren  van het glas in combinatie met het zonlicht maken het geweldig. Brandschilderen wordt ook schilderen met licht genoemd en dat geeft het voor mij het duidelijkst weer. Door de verf in verschillende lagen aan te brengen en laag voor laag in te branden maak je een permanente afbeelding op het glas. De techniek is in principe dezelfde als die in de middeleeuwen gebruikt werd, alleen met moderne hulpmiddelen.

Ik heb een driejarige glazeniersopleiding gevolgd, waarin ik glas in lood en brandschilderen geleerd heb. Mijn specialisatie is brandschilderen, dit kan toegepast worden in glas in lood ramen maar ook op dezelfde manier als een schilderij.

Bij mijn expositie bij BOEL wil ik laten zien wat er mogelijk is met deze eeuwenoude technieken. Ik hoop dat u er straks ook zo enthousiast over bent. Veel plezier!”

Gerda Geene artistiek glas

 

Ton Raaijmakers

Schilderijen ‘Afrika’

Ton Raaijmakers
Schilderijen ‘Afrika’

“Ik ben Ton Raaijmakers, 71 jaar oud, gepensioneerd en een groot Beatles fan.

Ik schilder sinds ik met pensioen ben. Daarvoor wilde ik het ook wel, maar heb er nooit de tijd voor genomen.

Mijn schilderijen zijn heel verschillend. Ik heb niet direct één stijl, maar bij al mijn werken kun je zien dat ik gebruik maak van veel kleur. Ook kies ik vaak voor personen met een interessante uitstraling of onderwerpen met een verhaal erachter. Eén van mijn grote inspiratiebronnen is bijvoorbeeld Jimmy Nelson.

Ik heb enige tijd schilderles gehad van een kunstenaar uit Den Dungen en momenteel ben ik aangesloten bij schilderclub Samen Kleurrijk op de Brede Bosscheschool. Daar krijg ik een keer per week les.

Voor mijn expositie heb ik gekozen voor het thema ‘Afrika’, omdat de hele maand november in het teken staat van dit prachtige continent bij BOEL.”

Ton Raaijmakers kunstwissel BOEL bazaar

Moses Amuom

Oost-Afrikaanse olieverfschilderijen en houtsnijkunst

Moses Amuom (Kenia)
Oost-Afrikaanse olieverfschilderijen en houtsnijkunst

I was born in 1977 and raised in Kenya, Africa. Painting became my passion after I finished high school. I joined Africa Safari Club hotels in Mombasa (a german hotel) , mostly to teach tourists how to paint using oil paints on canvas. Since I came to Holland in 2009, I have maintained painting as a hobby.”

Moses amuom kunstwissel boel bazaar

Wil jij je werk ook presenteren BIJ BOEL?

We hebben 3 expositieruimtes:

 • Wandstrook bij de entree (10 meter l x 80 cm h). De complete strook is voorzien van OSB-plaatmateriaal, zodat je er ongestoord in kunt spijkeren. Er is geen ophangsysteem.
 • Kunstkelder (288 cm b x 500 cm l x 200 cm h). Aan weerszijden (in de lengte) zijn planken bevestigd waar werken op geplaatst kunnen worden. Daarnaast kan je gebruik maken van enkele schildersezels. De kelder is oud, muffig en doorleefd, maar schimmel- en vochtvrij. Er is een ventilatiesysteem geïnstalleerd.
 • Twee wanden bij de koffie/flexwerkhoek: houten wand 400 cm b x 240 cm h en/of witte wand 430 cm b x 220 cm h. De wanden kunnen zowel samen als afzonderlijk van elkaar gebruikt worden. 

kunstwissel Boel bazaar

kunstkelder Boel bazaar kunstwissel expositie

Kunstwissel Boel bazaar expositieruimteWe hebben geen sjieke ophangsystemen, omdat elke maker andere wensen heeft. Maar met een beetje fantasie, een hamer en spijkers creëer je zelf de perfecte expoplek. Denk je mee? Great!

Voorwaarden deelname kunstwissel:

  • BOEL bazaar behoudt zich het recht voor werken voor de kunstwissel te selecteren
  • BOEL bazaar behoudt zich het recht voor werken voor de kunstwissel af te wijzen
  • BOEL bazaar behoudt zich het recht voor beschikbare exporuimtes toe te wijzen 
  • Het aantal te exposeren werken is afhankelijk van de beschikbare exporuimtes
  • Foto’s / werken dienen ingelijst te worden aangeleverd, tenzij vanuit artistiek oogpunt anders gewenst
  • Deelname aan de kunstwissel kost 25,- excl. BTW voor één maand. Daarnaast vragen we een commissie van 25% van elk verkocht werk 
  • Je betaalt een borgsom van  € 25,-, (krijg je terug zodra de expositie eindigt)
  • Tegen een meerprijs à € 50,- per m2 excl. BTW per maand kan je langer exposeren als er ruimte voor is
  • Nog niet ingeschreven bij de KvK? Prima, maar BOEL bazaar is BTW-plichtig en jij feitelijk ook als je bij BOEL werk(en) verkoopt. Tenzij je minder dan € 1883,- aan BTW per jaar betaalt, want dan kom je in aanmerking voor de kleineondernemersregeling. Dit is afhankelijk van de verkoopprijs van je werken. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe meer BTW je betaalt. Check de website van de Belastingdienst om te onderzoeken of je in aanmerking komt voor de kleineondernemersregeling
  • BOEL bazaar stelt zich niet aansprakelijk voor diefstal of beschadiging van de tentoongestelde werken. Als exposant dien je zelf voor een eventuele verzekering voor je werken af te sluiten. BOEL zorgt voor een gedegen alarmsysteem met camera buiten openingstijden
  • Je dient je werken zelf en naar eigen inzicht op te hangen, plaatsen en/of wisselen bij BOEL. Ladders zijn aanwezig, maar alle overige materialen, tools en hulp bij de inrichting dien je zelf te regelen
  • Je dient een (Excel-)lijst te mailen met de omschrijvingen, afmetingen en de verkoopprijzen van de werken die je tentoonstelt. Je krijgt namelijk je eigen barcodes, prijsstickers en een maandelijkse verkooprapportage
  • Voor de promotie op o.a. de website en social media van BOEL dien je het volgende per mail aan te leveren:
   – een korte biografie van max. 120 woorden (kort verhaaltje over jou en je werk)
   – 1 portretfoto of logo van minimaal 500 kb
   – 2 foto’s van je werk(en) van minimaal 500 kb
   – links naar je website, social media kanalen en je emailadres
  • BOEL eist een actieve bijdrage aan de promotie van jouw expositie bij BOEL via je social kanalen, website, nieuwsbrief en/of persoonlijke netwerk, waarin je BOEL tagt. Wij doen onze uiterste best om jou te promoten en verwachten andersom hetzelfde.
  • BOEL verwacht ook dat je een ‘opening’ van jouw expositie organiseert en tenminste één dag per week aanwezig bent om bezoekers te woord te staan over jouw werk. De dag en het tijdstip zijn in overleg met BOEL en worden gezamenlijk gecommuniceerd.

Interesse? Neem dan contact met ons op via info@boel.nl o.v.v. ‘kunstwissel’. Vertel iets over jezelf, over je werk en stuur enkele foto’s mee. Houd wel rekening met een (lange) wachttijd!