NEWS
NEWS

Er gebeurt een boel bij BOEL Bazaar. Meld je aan voor onze WEEKLY om er zeker van te zijn dat je niks mist!

Lees ons privacybeleid.

OPENINGSTIJDEN: MA GESLOTEN | DI T/M ZA 10H – 18H | ZO 12H – 17H
Contact 06 515 234 05
VOLG ONS
NEWS

KUNSTWISSEL

Wil je werk maken van jouw kunst? Meld je dan aan voor de kunstwissel! Ambitieuze makers kunnen voor € 25,- excl. BTW een maand lang exposeren bij BOEL. Daarnaast vragen we een borgsom van € 25,-  (krijg je terug als de expositie eindigt) en een bescheiden commissie van 25% van elk verkocht werk. De kunstexpo bij BOEL wisselt elke maand. Zo houden we de boel levendig en kunnen we zoveel mogelijk upcoming talent een podium en etalage bieden. 

Meedoen? Check de voorwaarden verderop!

In SEPTEMBER ’19 exposeren de volgende kunstenaars bij BOEL:

Erik van de Wiel

Atelier Triple Art
Beeldende kunst | fotografie | muziek

Erik van de Wiel – Atelier Triple Art
Beeldende kunst – fotografie – muziek

Elke maand bieden we exposure aan een drietal talentvolle lokale kunstenaars en fotografen. In september exposeert Erik van de Wiel zijn werken in de kunstkelder van BOEL. En neem ook eens een kijkje in zijn shop-in-shop boordevol curiosa en antiquiteiten!

Beeldende kunst
Erik van de Wiel (1963) woont en werkt al jarenlang in zijn geboorteplaats ’s-Hertogenbosch. Op alle vlakken van de (beeldende) kunst is hij op zoek naar evenwicht, zonder het spontane uit het oog te verliezen. Zijn ogenschijnlijk eenvoudige creaties hebben vaak een hele wandeling achter de rug. Vaak wordt hij geïnspireerd door voorwerpen die hij vindt of koopt bij kringloopwinkels en op rommelmarkten. Sinds begin 2015 beplakt hij steeds meer werken met voorwerpen als hout, speelgoed, oud metaal, touw of ijzerdraad. Ook werkt hij tegenwoordig aan (kleine) ruimtelijke objecten, wederom met tweedehands materiaal.

Fotografie
In de fotografie verkent Erik zijn grenzen, bijvoorbeeld met behulp van mixed media. Zo hoogt hij o.a. foto’s op met verf, potlood en stift. Hierdoor krijgt de oorspronkelijke foto een heel ander karakter.

Muziek
In de muziek is Erik al actief sinds zijn kleutertijd. Zijn vader was dirigent, dus het is hem met de paplepel ingegoten. Toen hij bezig was met de vooropleiding van het conservatorium werd hij getroffen door de ziekte van Hodgkin. Gelukkig is hij hiervan volledig hersteld, maar het heeft hem wel een andere kijk op het leven gegeven.
Als de tijd rijp is wil hij een combinatie gaan maken tussen beeldende kunst, fotografie en muziek. Ideeën hierover bestaan al, maar de juiste invoegingen moeten nog worden uitgewerkt.

ERIK VAN DE WIEL

VanNelleke Illustraties

Natuurlijke illustraties

VanNelleke Ilustraties
Natuurlijke illustraties

Elke maand bieden we exposure aan een drietal talentvolle lokale kunstenaars en fotografen. In september presenteert Nelleke Dortmans haar natuurlijke illustraties bij BOEL. En neem ook eens een kijkje in haar shop-in-shop met prachtige handgetekende kaarten, posters en schilderijtjes. 

Nelleke Dortmans is het gezicht achter VanNelleke Illustraties. Ze is 34, woont in het ‘s-Hertogenbosch en heeft haar passie voor illustreren met de paplepel ingegoten gekregen door haar vader.

Beeldend therapeut

Als beeldend therapeut werkt Nelleke met mensen met een licht verstandelijke beperking, waarbij ze alle mogelijke creatieve materialen inzet om hen weer dichter bij zichzelf te brengen en tot bloei te laten komen. Haar kracht hierbij is haar oog voor detail en het vermogen om de persoon in al zijn facetten de ruimte te geven.

De natuur als inspiratiebron
Ook bij het illustreren is het voor Nelleke de uitdaging om de waarde van iets prachtig fragiels uit te vergroten en volledig tot zijn recht te laten komen. Haar inspiratie haalt ze met name uit de natuur met een vleugje vintage.

Nelleke wil met de expositie en haar shop-in-shop bij BOEL bazaar aan de wereld laten zien wat ze te bieden heeft.

Dus neem een kijkje bij de originele illustraties (ook mogelijk op maat!) en bij haar shopje met o.a. ansichtkaarten en posters.

VanNelleke Illustraties BOEL kunstwissel

Fototypo Art - Huub Smits

Bossche fotografie
Letterheads

Fototypo
Letterheads: typografische portretten 

Elke maand bieden we exposure aan een drietal talentvolle lokale kunstenaars en fotografen. In september presenteert Huub Smits van Fototypo zijn unieke serie Letterheads bij BOEL. En neem ook eens een kijkje in zijn shop-in-shop boordevol schitterende foto’s en prints van ‘s-Hertogenbosch, ansichtkaarten en zijn beroemde Bossche verjaardagskalender.

Achter de naam fototypo zit Huub Smits, zelfstandig professioneel beeldmaker die studeerde aan de Bossche Kunstacademie.

Expositie ‘Letterheads’: typografische portretten
Het Bosch-jaar inspireerde hem tot het maken van een portret van Jheronimus. Eén voor één werden letters afgewreven op papier. Later kregen ook beroemde zelfportretten van Vincent van Gogh en Rembrandt op deze wijze een nieuwe vorm.

De complete serie Letterheads is te zien en te koop bij BOEL:
– kleurrijke, genummerde prints met goudfolie op zwaar karton
– handgemaakte, limited edition zeefdrukken en toyobo-etsen, krachtige Riso-prints
– fluweelzacht aanvoelende kleine prints / ansichtkaarten

Huub organiseert ook regelmatig cursussen fotografie bij BOEL. Check hiervoor de agenda of meld je aan voor de WEEKLY om op de hoogte te blijven van nieuwe data.

Fototypo Huub Smits Letterheads

Wil jij je werk ook presenteren BIJ BOEL?

We hebben 3 expositieruimtes:

 • Wandstrook bij de entree (10 meter l x 80 cm h). De complete strook is voorzien van OSB-plaatmateriaal, zodat je er ongestoord in kunt spijkeren. Er is geen ophangsysteem.
 • Kunstkelder (288 cm b x 500 cm l x 200 cm h). Aan weerszijden (in de lengte) zijn planken bevestigd waar werken op geplaatst kunnen worden. Daarnaast kan je gebruik maken van enkele schildersezels. De kelder is oud, muffig en doorleefd, maar schimmel- en vochtvrij. Er is een ventilatiesysteem geïnstalleerd.
 • Twee wanden bij de koffie/flexwerkhoek: houten wand 400 cm b x 240 cm h en/of witte wand 430 cm b x 220 cm h. De wanden kunnen zowel samen als afzonderlijk van elkaar gebruikt worden. 

kunstwissel Boel bazaar

kunstkelder Boel bazaar kunstwissel expositie

Kunstwissel Boel bazaar expositieruimteWe hebben geen sjieke ophangsystemen, omdat elke maker andere wensen heeft. Maar met een beetje fantasie, een hamer en spijkers creëer je zelf de perfecte expoplek. Denk je mee? Great!

Voorwaarden deelname kunstwissel:

  • BOEL bazaar behoudt zich het recht voor werken voor de kunstwissel te selecteren
  • BOEL bazaar behoudt zich het recht voor werken voor de kunstwissel af te wijzen
  • BOEL bazaar behoudt zich het recht voor beschikbare exporuimtes toe te wijzen 
  • Het aantal te exposeren werken is afhankelijk van de beschikbare exporuimtes
  • Foto’s / werken dienen ingelijst te worden aangeleverd, tenzij vanuit artistiek oogpunt anders gewenst
  • Deelname aan de kunstwissel kost 25,- excl. BTW voor één maand. Daarnaast vragen we een commissie van 25% van elk verkocht werk 
  • Je betaalt een borgsom van  € 25,-, (krijg je terug zodra de expositie eindigt)
  • Tegen een meerprijs à € 50,- per m2 excl. BTW per maand kan je langer exposeren als er ruimte voor is
  • Nog niet ingeschreven bij de KvK? Prima, maar BOEL bazaar is BTW-plichtig en jij feitelijk ook als je bij BOEL werk(en) verkoopt. Tenzij je minder dan € 1883,- aan BTW per jaar betaalt, want dan kom je in aanmerking voor de kleineondernemersregeling. Dit is afhankelijk van de verkoopprijs van je werken. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe meer BTW je betaalt. Check de website van de Belastingdienst om te onderzoeken of je in aanmerking komt voor de kleineondernemersregeling
  • BOEL bazaar stelt zich niet aansprakelijk voor diefstal of beschadiging van de tentoongestelde werken. Als exposant dien je zelf voor een eventuele verzekering voor je werken af te sluiten. BOEL zorgt voor een gedegen alarmsysteem met camera buiten openingstijden
  • Je dient je werken zelf en naar eigen inzicht op te hangen, plaatsen en/of wisselen bij BOEL. Ladders zijn aanwezig, maar alle overige materialen, tools en hulp bij de inrichting dien je zelf te regelen
  • Je dient een (Excel-)lijst te mailen met de omschrijvingen, afmetingen en de verkoopprijzen van de werken die je tentoonstelt. Je krijgt namelijk je eigen barcodes, prijsstickers en een maandelijkse verkooprapportage
  • Voor de promotie op o.a. de website en social media van BOEL dien je het volgende per mail aan te leveren:
   – een korte biografie van max. 120 woorden (kort verhaaltje over jou en je werk)
   – 1 portretfoto of logo van minimaal 500 kb
   – 2 foto’s van je werk(en) van minimaal 500 kb
   – links naar je website, social media kanalen en je emailadres
  • BOEL eist een actieve bijdrage aan de promotie van jouw expositie bij BOEL via je social kanalen, website, nieuwsbrief en/of persoonlijke netwerk, waarin je BOEL tagt. Wij doen onze uiterste best om jou te promoten en verwachten andersom hetzelfde.
  • BOEL verwacht ook dat je een ‘opening’ van jouw expositie organiseert en tenminste één dag per week aanwezig bent om bezoekers te woord te staan over jouw werk. De dag en het tijdstip zijn in overleg met BOEL en worden gezamenlijk gecommuniceerd.

Interesse? Neem dan contact met ons op via info@boel.nl o.v.v. ‘kunstwissel’. Vertel iets over jezelf, over je werk en stuur enkele foto’s mee. Houd wel rekening met een (lange) wachttijd!