NEWS
NEWS

Er gebeurt een boel bij BOEL Bazaar. Meld je aan voor onze WEEKLY om er zeker van te zijn dat je niks mist!

Lees ons privacybeleid.

OPENINGSTIJDEN: MA GESLOTEN | DI T/M ZA 10H – 18H | ZO 12H – 17H
Contact 06 515 234 05
VOLG ONS
NEWS

KUNSTWISSEL

Wil je van jouw kunst je werk maken? Meld je dan aan voor de kunstwissel! Als ambitieus maker kan je voor € 25,- excl. BTW een maand lang exposeren bij BOEL. Daarnaast vragen we een borgsom van € 25,-  (krijg je terug als de expositie eindigt) en een bescheiden commissie van 25% van elk verkocht werk. De kunstexpo bij BOEL wisselt elke maand. Zo houden we de boel levendig en kunnen we zoveel mogelijk upcoming talent een podium en etalage bieden. 

Meedoen? Check de voorwaarden verderop!

In juLI/AUGUSTUS ’19 exposeren de volgende kunstenaars bij BOEL:

Shirley Welten

Serie Oost-Europa
Analoge fotografie

“In al het werk van Shirley Welten is de mens afwezig. Alles is in afwachting van wat komen gaat, of rust uit van wat geweest is.” – Margriet Kemper

Shirley Welten (1981) is beeldend kunstenaar. Zij heeft zich na haar opleiding Beeldhouwen en Andere Media aan AKV|St.Joost gespecialiseerd in installaties en analoge fotografie op groot formaat. Na verschillende reizen in Oost-Europa en een werkperiode in Rusland, werkt zij nu vanuit haar atelier in ‘s-Hertogenbosch. Ze heeft geëxposeerd bij instellingen als W139 (Amsterdam), de Cacaofabriek (Helmond), KiK (Kolderveen), SecondHome Projects (Berlijn) en NCCA (St. Petersburg).

“Je moet moeite doen op de plek te komen die ik in mijn werk gevonden heb. De melancholie is tastbaar in alle werken, schoonheid en vergankelijkheid spelen mee. Ik zoek een combinatie van wat ik kan vinden en wat ik zelf meeneem. Ik in verhouding tot de wereld, samengevat in een beeld,” aldus Welten.

Shirley Welten

Shirley Welten
Beeldende kunst – installaties – analoge fotografie

Theekes kwastwerk

Kleurrijke schilderijen

Menig Bosschenaar / Oeteldonker kent Thea Pigmans als de goedlachse uitbaatster van Stadscafé De Basiliek in de Hinthamerstraat. 

Dat ze ook prachtige schilderwerken maakt, weet niet iedereen. Daarom hebben we haar gevraagd om haar kleurrijke creaties te exposeren in de kunstkelder bij BOEL.

Thea is een autodidact en al een hele tijd bezig met haar grote passie: schilderen. Ze haalt haar inspiratie uit vele dingen en legt daar haar gevoel in. Ze heeft zich diverse technieken eigen gemaakt door steeds in verschillende stijlen te werken. Thea werkt graag met kleuren, maar ontwikkelde ook een eigen abstracte stijl. Onder de naam ‘Theekes Kwastwerk’ maakt ze kleurrijke creaties die een glimlach op je gezicht toveren 🙂

Thea’s schilderijen zijn in juli en augustus ’19 te zien en te koop bij BOEL.

 

Thea Pigmans

Theekes Kwastwerk
Kleurrijke schilderijen waar je blij van wordt!

Marjo van Balen

Bossche straatfotografie & architectuur

“Als geboren en getogen Bossche ben ik graag in de stad te vinden voor straatfotografie en architectuur.

Maar hier in Den Bosch ben je ook zo in de natuur in het Bossche Broek, in de bossen, de duinen of bij de rivieren. Daar ben ik vaak te vinden, om een frisse neus te halen en mijn hoofd leeg te maken. Ik kom met heel veel ideeën en een grote lading foto’s terug! Want natuur en macro fotografie zijn ook onderwerpen die ik vaak fotografeer.

Mijn favoriet is toch wel het fotograferen van mensen, in hun diversiteit en verschillen.

Ik kijk op een andere manier naar de wereld aan en denk vaak out of the box. Niet de standaard manier, maar net even anders, met een twist.

Mijn kernwaarden zijn: enthousiast – creatief – out-of-the-box – avontuur – natuur – verbonden. Waarden die je ook in mijn foto’s terugziet”, aldus Marjo.

Marjo van Balen fotografie

Marjo van Balen
Bijzondere fotografie

JaJa Frank

Illustraties ‘Saartje’ & glaskunst

Meet Frank Assman alias JaJaFrank. In The Green Room (workshopruimte) vind je zijn uitgebreide collectie illustraties met Saartje in de hoofdrol.

Saartje staat voor een universeel kind. Frank heeft haar een geluksballonnetje en een steeds veranderende omgeving gegeven. Saartje maakt van alles mee met haar ballonnetje in de ene hand en een emmertje gevuld met oneindig veel hartjes van liefde in de andere hand. Ze morst in de tekeningen gul met haar hartjes, maar dat is niet erg. Ze heeft er genoeg ❤️

Saartje brengt Frank als illustrator veel vreugde. Het bracht de afgelopen jaren, het werken in de jeugdzorg, de liefde voor kunst en het ouderschap inspirerend bij elkaar.

De expositie van Saartje (zowel ingelijste als losse illustraties) is in juli en augustus te bezoeken bij BOEL.

Daarnaast vind je enkele glaskunstwerken van Frank bij BOEL.

JaJaFrank Boel

Glaskunt JaJaFrank

JaJaFrank
Ga mee op ontdekkingsreis met Saartje

Wil jij je werk ook presenteren BIJ BOEL?

We hebben 4 expositieruimtes:

 • Wand rechts naast het podium (200 cm b x 365 cm h). NB! Je dient zelf te zorgen voor een systeem om je werken op te hangen.
 • Wandstrook bij de entree (10 meter l x 80 cm h). De complete strook is voorzien van OSB-plaatmateriaal, zodat je er ongestoord in kunt spijkeren. Er is geen ophangsysteem.
 • Kunstkelder (288 cm b x 500 cm l x 200 cm h). Aan weerszijden (in de lengte) zijn planken bevestigd waar werken op geplaatst kunnen worden. Daarnaast kan je gebruik maken van enkele schildersezels. De kelder is oud, muffig en doorleefd, maar schimmel- en vochtvrij. Er is een ventilatiesysteem geïnstalleerd.
 • The Green Room (450 cm b x 650 cm l). Deze multifunctionele plek is te huur voor workshops en dient tevens als expositieruimte 

kunstwissel Boel bazaar

 

Kunstwissel Boel bazaar

 

Kunstwissel Boel bazaar

 

The Green Room Boel

 

We hebben geen sjieke ophangsystemen, omdat elke maker andere wensen heeft. Maar met een beetje fantasie, een hamer en spijkers creëer je zelf de perfecte expoplek. Denk je mee? Great!

Voorwaarden deelname kunstwissel:

  • Deelname aan de kunstwissel bij BOEL bazaar kost 25,- excl. BTW (€ 30,25) voor één maand. Daarnaast vragen we een bescheiden commissie van 25% van elk verkocht werk 
  • Tegen een meerprijs à € 50,- per m2 excl. BTW per maand kan je langer exposeren, mits er ruimte voor is
  • BOEL bazaar behoudt zich het recht voor werken voor de kunstwissel te selecteren
  • BOEL bazaar behoudt zich het recht voor werken voor de kunstwissel af te wijzen
  • BOEL bazaar behoudt zich het recht voor beschikbare exporuimtes toe te wijzen 
  • Het aantal te exposeren werken is afhankelijk van de capaciteit van de exporuimte. Je bent vrij om tussentijds werken te wisselen/vervangen
  • Foto’s / werken dienen ingelijst te worden aangeleverd, tenzij vanuit artistiek oogpunt anders gewenst
  • Nog niet ingeschreven bij de KvK? Prima, maar BOEL bazaar is BTW-plichtig en jij feitelijk ook als je bij BOEL werk(en) verkoopt. Tenzij je minder dan € 1883,- aan BTW per jaar betaalt, want dan kom je in aanmerking voor de kleineondernemersregeling. Dit is afhankelijk van de verkoopprijs van je werken. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe meer BTW je moet berekenen. Check de website van de Belastingdienst om te onderzoeken of je in aanmerking komt voor de kleineondernemersregeling
  • BOEL bazaar stelt zich niet aansprakelijk voor diefstal of beschadiging van de tentoongestelde werken. Als exposant dien je zelf voor een eventuele verzekering voor je werken af te sluiten. BOEL bazaar zorgt voor een gedegen alarmsysteem met camera buiten openingstijden
  • Je dient je werken zelf en naar eigen inzicht op te hangen, plaatsen en/of wisselen bij BOEL bazaar. Ladders zijn aanwezig, maar alle overige materialen, tools en hulp bij de inrichting dien je zelf te regelen
  • Je dient een (Excel-)lijst te mailen naar info@boel.nl met de omschrijvingen, afmetingen en de verkoopprijzen van de werken die je tentoonstelt. Je krijgt namelijk je eigen barcodes, prijsstickers en een maandelijkse verkooprapportage
  • Voor de promotie op o.a. de website en social media van BOEL dien je het volgende te mailen naar info@boel.nl:
   – een korte biografie van max. 120 woorden (kort verhaaltje over jou en je werk)
   – 1 portretfoto of logo van minimaal 500 kb
   – 2 foto’s van je werk(en) van minimaal 500 kb
   – links naar je website, social media kanalen en je emailadres
  • BOEL bazaar verwacht een actieve bijdrage aan de promotie van jouw expositie bij BOEL via je social kanalen, website, nieuwsbrief en/of persoonlijke netwerk, waarbij je BOEL vermeldt/tagt. Wij doen onze uiterste best om jouw werk te promoten en verwachten andersom hetzelfde.
  • BOEL bazaar verwacht ook dat je een ‘opening’ van jouw expositie organiseert en tenminste één keer per week aanwezig bent om bezoekers te woord te staan over jouw werk. De dag en het tijdstip zijn in overleg met BOEL en worden gezamenlijk gecommuniceerd.

Interesse? Neem dan contact met ons op via info@boel.nl o.v.v. ‘kunstwissel’. Vertel iets over jezelf, over je werk en stuur enkele foto’s mee. Houd wel rekening met een (lange) wachttijd!

VOORWAARDEN DEELNAME KUNSTWISSEL BOEL BAZAAR (PDF)

 

In juni ’19 exposeerden de volgende kunstenaars bij BOEL:

Huub Smits - Fototypo

PRIMEUR: expositie Letterheads
Cityscapes: ‘s-Hertogenbosch in beeld | Workshops fotografie

Achter de naam fototypo zit Huub Smits, zelfstandig professioneel beeldmaker die studeerde aan de Bossche Kunstacademie.

Expositie ‘Letterheads’: typografische portretten
Het Bosch-jaar inspireert tot het maken van een portret van Jheronimus. Eén voor één worden letters afgewreven op papier. Later krijgen beroemde zelfportretten van Vincent van Gogh en Rembrandt op deze wijze een nieuwe vorm.

Er ontstaat een hele collectie prints, die bij Boel hun primeur beleven.
– kleurrijke, genummerde prints met goudfolie op zwaar karton
– handgemaakte, limited edition zeefdrukken en toyobo-etsen, krachtige Riso-prints
– fluweelzacht aanvoelende kleine prints / ansichtkaarten

En BOEL bazaar heeft de primeur!

Huub Smits – Fototypo
Letterheads | Cityscapes: ‘s-Hertogenbosch in beeld | Workshops fotografie

Pat has a Heart

Expositie schilderijen ‘Unbox Your Heart’

De gehele maand juni zijn diverse werken van Patrick van den Broek alias Pat has a Heart te bezichtigen en te koop in onze kunstkelder. Patrick schildert sinds 2012 met arcryl en olie, wat hem veel rust geeft. Hij wil graag een positieve energie overbrengen in zijn werk. Hart, zon, maan, spiritualiteit zijn dan ook belangrijke thema’s. Net als muziek en de laatste tijd: bloemen.

Expositie ‘Unbox Your Heart’: schilderkunst
“Het thema ‘Unbox Your Heart’ gaat over bewustwording. In lak`ech komt van de maya`s en de betekenis is / ik ben jij en jij bent mij .Leven vanuit het hart. Het dankbaar zijn voor alles wat leeft, wederzijds respect .In onze harde maatschappij heb ik hier vaker mee gevochten ,want positief zijn lukt niet altijd door negatieve invloeden van buitenaf. Die negatieve invloeden moeten we ook vermijden, meestal dragen die niets bij aan het geheel van alles en iedereen. Vandaar dus het thema ‘Unbox your heart’ om mijn positiviteit over te brengen middels mijn kunst; rust, emphatie en positieve energie.”

Unbox your heart

Pat has a heart
Expositie schilderijen ‘Unbox Your Heart’

Stefano Melo

Stefano Melo
Kunst van oude tennisballen

Stefan Niesten, eigenaar van oudetennisballen.com, zamelt oude tennisballen in en geeft ze een tweede leven door ze online te verkopen aan geïnteresseerden. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar het Indoor Gehandicapten tennis. Zowel mens als milieu is hier dus bij gebaat.

Expositie kunst van oude tennisballen
Daanaast gebruikt Stefan afgedankte tennisproducten om er kunst van te maken.Dit doet hij onder de naam Stefano Melo, die verwijst naar zijn Colombiaanse roots.

Zijn kunstwerken bevatten gebruikte tennisballen en andere materialen die zijn overgebleven van productieprocessen, zoals bespanning, binenbaantapijt, tennisbaanbelijning en ballenkokers.

Stefano Melo